➤ Graffiti mural homenatge al cinema d´Oliana, Lleida

Plano general pintura mural en graffiti de platea cine Oliana Lleida - Pintado por ArteExtra en 2018 - 2
Plano general pintura mural en graffiti de platea cine Oliana Lleida – Pintado por ArteExtra en 2018 – 2

Grafiti mural del cinema d´Oliana, Lleida. Decoració mural exterior amb pintura  esprai

Tot just fa una setmana, ArteExtra vam pintar un mural a Oliana, un poble de la província de Lleida i a prop dels Pirineus.

El mural grafiti que ens van encarregar pintar era un dibuix del cinema que hi havia als anys 50, i més tard va ser un teatre als anys 70-80 un espai per esbarjo pel jovent del poble un espai que es va anar transformant i vivint experiències a persones de totes les edats.

El mural graffiti d’Oliana és un homenatge a la gent que va treballar i gaudir i serveix de memòria històrica del que va ser aquell edifici.

El mural és de grans dimensions, 10 metres alt i 7,8m d’ample. És una paret arrebossada de ciment sense pintar. La paret té una porta de pàrquing o persiana metàl·lica i galvanitzada amb una entrada de fons 40cm. També consta d’una vidriera no llisa.

En tot moment vam pensar en la preparació del mural, d’aplicar els materials correctes per després pintar amb l’esprai.

Preparació de la superfície a pintar

Per la preparació de la paret vam utilitzar una pintura de silicat “míssil” especial per adherència al mur i contra-humitat. El vidre es va tractar amb un àcid, per assegurar-nos l ‘adherència de la pintura míssil. La persiana galvanitzada la vam pintar amb una imprimació universal.

Una vegada vam netejar i fer les corresponents imprimacions per cada material; vidre, galvanitzat, ciment… vam començar a dibuixar les butaques i mes endavant les cortines i la pantalla blanca.

El mural té dues perspectives combinades, totes desde un pla aeri, les butaques per una banda i l´escenari per l’altre.

Tot el mural està pintat a esprais mate, només el retrat de l’Angeleta està pintada a pinzell amb esmalt sintètic.