➤ Graffiti mural homenatge al cinema d´Oliana, Lleida

Plano general pintura mural en graffiti de platea cine Oliana Lleida - Pintado por ArteExtra en 2018 - 2
Plano general pintura mural en graffiti de platea cine Oliana Lleida – Pintado por ArteExtra en 2018 – 2

Grafiti mural del cinema d´Oliana, Lleida. Decoració mural exterior amb pintura esprai

L’agost del 2018 ARTEEXTRA vam pintar un mural a Oliana, un poble de la província de Lleida i a prop dels Pirineus.

El mural grafiti que ens van encarregar pintar era un dibuix del cinema que hi havia als anys 50, i més tard va ser un teatre als anys 70-80 un espai per esbarjo pel jovent del poble un espai que es va anar transformant i vivint experiències a persones de totes les edats.

El mural graffiti d’Oliana és un homenatge a la gent que va treballar i gaudir i serveix de memòria històrica del que va ser aquell edifici.

El mural és de grans dimensions, 10 metres alt i 7,8m d’ample. És una paret arrebossada de ciment sense pintar. La paret té una porta de pàrquing o persiana metàl·lica i galvanitzada amb una entrada de fons 40cm. També consta d’una vidriera no llisa.

En tot moment vam pensar en la preparació del mural, d’aplicar els materials correctes per després pintar amb l’esprai.

Preparació de la superfície a pintar

Per la preparació de la paret vam utilitzar una pintura de silicat «míssil» especial per adherència al mur i contra-humitat. El vidre es va tractar amb un àcid, per assegurar-nos l ‘adherència de la pintura míssil. La persiana galvanitzada la vam pintar amb una imprimació universal.

Una vegada vam netejar i fer les corresponents imprimacions per cada material; vidre, galvanitzat, ciment… vam començar a dibuixar les butaques i mes endavant les cortines i la pantalla blanca.

El mural té dues perspectives combinades, totes desde un pla aeri, les butaques per una banda i l´escenari per l’altre.

Tot el mural està pintat a esprais mate, només el retrat de l’Angeleta està pintada a pinzell amb esmalt sintètic.

El mural graffiti va ser pintat en 7 dies amb una grua amb cistella de braç articulat. Vam haver de parar per la calor i el sol que donava de ple a la paret des de l’una del migdia fins a les 4 o 5 de la tarda.

És el mural més gran fet fins ara a ARTEEXTRA i estem molt contents del resultat i de l’experiència de pintar el cinema d’Oliana, que és a moltes consciències i records de la gent del poble que ho va gaudir.

Hem estat presents mentre molta gent s’apropava mentre pintàvem el mural, no deixaven d’explicar-nos històries allà dins víscudes.

Des de lluny, es veu millor per la perspectiva, a causa de les grans dimensions del mural.

Des d’aprop també es poden veure grans difuminats de diferents colors amb esprai a les butaques per exemple i a la part esquerra inferior, en que hem fet un petit homenatge a l’Angeleta ella era la que portava el cinema, venia entrades, crispetes… si voleu llegir, podeu llegir més de qui era l’Angeleta a l’última publicació de l’Instagram @vmollevi i de l’Instagram ARTEEXTRA.

També actualizarem totes les fotos del graffiti mural del cinema a la pàgina de Facebook ARTEEXTRA.

Si voleu veure més treballs, visiteu la secció Murales realitzats per ARTEEXTRA.


Si tienes alguna pregunta o necesitas más información sobre nuestros servicios, no dudes en escribirnos un email, llamarnos al teléfono 645 701 840 o mandarnos un mensaje por WhatsApp.

Puedes consultar también la página de Preguntas Frecuentes – FAQ. En ella damos respuesta a las dudas más comunes.

Deja un comentario